7. VanRoelink – SCIENCE/FICTION_ Now is the time to celebrate Earth

7. VanRoelink – SCIENCE/FICTION_ Now is the time to celebrate Earth

Bekijk hier de website van de kunstenaar Robert Roelink

Bekijk hier de website van de kunstenaar Femke van Heugten

Speciaal voor LichtKunstGouda 2019 en de locatie van de museumtuin ontwikkelde nomadisch kunstenaarsduo VanRoelink (Femke Van Heugten & Robert Roelink) deze installatie.

Reflecterend op de waarde van de 4 elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur nodigt deze performatieve installatie uit tot participatie door bezoekers.

Te midden van de ruimte gevuld met kleur, geur en geluid, wordt telkens één persoon uitgenodigd om een moment van de performance van binnenuit te beleven. Middels projectie en reflectie, symbolisch voor de elementen, wordt een ceremoniële sfeer opgeroepen.

Alles wat in het object gebeurd, kan men van buitenaf deels waarnemen door de transparantie van het materiaal. Daarbinnen ontvouwt zich een natuurlijke cadans van performances tot een loop. Verwijzend naar de delicate balans van ons bestaan en de natuurlijke fenomenen en ritmes die daarbij horen.

Een ode aan onze verbinding met de natuur en de relatie tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo herinnert het geheel aan de elementen die we ontvangen, en nodig hebben om samen met de Aarde te overleven.

Ten grondslag aan dit belevingskunstwerk ligt het vraagstuk:

Zal ons voortbestaan wetenschap of fictie blijken?


Keer terug naar het overzicht met de kunstwerken

Copyright © 2023 De Firma | kunstcentrum Gouda

Scroll naar boven